Projecten: Redactie360, Embrace TEC & NPO Focus

Redactie360 is een journalistieke start-up, ontstaan vanuit een idee tijdens het project Ondernemen en Innovatie van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Samen met Eveline Verwater heb ik dat idee ontwikkeld tot een bedrijf. Hoe zorg je dat de journalistiek nog dichter bij de mens staat? Door zelf in het nieuws te staan! Door middel van 360 graden video’s proberen we de kijker naar het nieuws te brengen. Per 1 maart 2019 is Redactie360 opgeheven, maar de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in anderhalf jaar ondernemen blijft.

Embrace TEC (Embrace Technology, Entrepreneurship & Creativity) is de minor waaraan ik deel heb mogen nemen. Dit project heeft me ontzettend geholpen, als persoon en als journalist. ‘Verder kijken dan je neus lang is’ is ontzettend belangrijk en de beste producten komen voort uit samenwerkingen die je in eerste instantie niet kunt bedenken. Tijdens de minor heb ik het allereerste idee voor Redactie360 bedacht (een lesprogramma in VR), maar bovenal heb ik geleerd waar mijn talenten en skills liggen: namelijk bij communiceren, creatief werken en het overzicht zien en begrijpen.

NPO Focus is een online educatief platform. In de vorm van multimediale longreads biedt NPO Focus achtergronden bij het nieuws. Hier heb ik mijn stage in mijn afstudeerjaar kunnen lopen en ben ik blijven plakken als redacteur en social media redacteur.